Ytterligare bidrag till revitalisering av minoritetsspråken

Institutet för språk och folkminnen (ISOF) meddelar att man i år ska dela ut ytterligare bidrag till föreningar och organisationer som arbetar med revitalisering av de nationella minoritetsspråken.

Nu finns ytterligare 2,2 miljoner att dela ut och i första hand ska medlen gå till att ta fram pedagogiska material för lärsituationer i de nationella minoritetsspråken. Man kan även söka medel för andra typer av projekt, men projekt som gäller framtagning av pedagogiska material kommer att prioriteras.

Pengarna ges som bidrag till lön för den eller de personerna som tar fram materialet. Bidraget kan också ges för formgivning och bildsättning eller för programmering av t.ex appar.

Ansökningarna ska vara inlämnade senast 15 oktober 2018, och det pedagogiska materialen lämnas in till institutet senast 30 juni 2020. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio