Penisattrapp och knarkrester hittade i skolskåp

1:55 min

Polisen hittade en penisatrapp och knarkrester i ett skåp på Danderyds gymnasium i december förra året. Det ledde till stort tillslag hemma hos en 19-årig elev.

I ett skåp på Danderyds gymnasium hittade polisen en mindre mängd knark och en penisattrapp som används för att lämna rena urinprov. Det ledde till att polisen valde att göra en husrannsakan hemma hos 19-åring. Mannen försökte då gömma ett kassaskåp som innehöll bland annat kokain, hasch och ecstasy till ett värde av 100 000 kronor.

Enligt förundersökningen har 19-åringen sålt knark till personer runt om i Stockholm. Han erkänner brott. Polisen har i hans telefon hittat ett meddelande där han ibland hänvisar sina kunder till sin 16-årige lillebror som erkänner innehav för eget bruk men förnekar i övrigt.

– Just den här penisattrappen var en ny sak som dök upp, men vi har hittat flera liknande attrapper.

– Min teori är att sådana här attrapper används mer när ungdomar redan är inne i socialtjänstens vårdplan och ska lämna urinprov kontinuerligt. Då kan de förbereda sig med sådana här attrapper och ha ordnat urin som är rent och som kommer visa negativt på prov, säger Boxiao Pan,  tillförordnad gruppchef på ungdomsgruppen i Täby.

Det var en ögonöppnare för oss att sådana finns i omlopp även här. 

Enligt en rapport från BRÅ från i våras misstänks unga personer från rika stadsdelar i Stockholm mer sällan för narkotika än i områden med lägre medelinkomst trots att de rapporterar högre narkotikakonsumtion.

Enligt Boxiao Pan är det svårt att komma åt problemet just i Danderyd, bland annat för att det är välbärgade områden med mycket hemmafester.