Andréas volleybollvärld

De tre vise männen… och en trollkarl?

Blogg. När spelarna i Hylte/Halmstads båda lag vaknade idag, så hade de nog exakt samma tanke i huvudet som spelarna uppe i Falkenberg hade när väckarklockan ringde – äntligen är det dags för elitseriepremiär!

Spelarna har tränat sedan början av augusti, vissa var på plats i sina respektive lag redan vid första träningspasset och andra har slutit upp allt efter hand. Oavsett hur länge man fysiskt har varit på plats så har man haft denna vecka och denna säsongens första seriematch i bakhuvudet. Det är hit man har längtat och försäsongen kan ibland kännas oerhört lång och jag tror att alla spelarna tycker att det är ganska skönt att den är över.

På tal om spelare så har det skett en hel del i våra halländska lag. Vissa spelare kommer man att känna igen får föregående säsong och de regerande svenska mästarna på herrsidan, Hylte/Halmstad, har fått behålla större delen av sina svenska startspelare. Som alltid försvinner några av de utländska stjärnorna och nya fyller på och jag tror att det kan bli aktuellt för dem att försvara guldet i år.

På damsidan i samma klubb är det många av de svenska spelarna som har avslutat sina karriärer och på så sätt lämnat plats för yngre, talangfulla spelare. Vårt halländska damlag ställer ett ungt och lovande lag på banan, frågan är om de är redo att axla ansvaret eller ej, klarar dem det så finns det stora guldchanser även på damsidan i år.

Åker vi några mil norrut, till Falkenberg så har det inte pratats mycket om laget under sommaren. Många av de tongivande spelarna försvann efter föregående säsong, samtidigt som även tränaren Patric Aparicio bytte klubbadress. Det är även i år ett ungt lag som Falkenberg ställer på banan och dessa unga lag brukar ha förmågan att skrälla men det kommer nog darra lite för mycket för att de skall kunna vara med och slåss om guldet.

De som då ska se till att spelarna i dessa lag presterar på topp när det gäller, utvecklas under säsongen och framförallt håller sig skadefria är de tre vise männen, det vill säga respektive lags tränare. Per-Erik ”Perra” Dahlqvist och Dick Runesson fokuserar på lagen i Hylte/Halmstad där de har ett intressant samarbete som förhoppningsvis kan lyfta såväl klubben som elitlagen och visst drömmer man fortfarande om ett dubbelt guld i Halmstad Arena.

En som gärna ser de drömmarna gå i kras är P-A Sääf, guldtränaren från Engelholm VS som gör sin första säsong i Falkenberg. Han har gjort underverk med trupperna han haft till förfogande i Engelholm, han får sina spelare att prestera när det gäller och han kan rada upp titlar och medaljer från de senaste åren.

Den här säsongen kommer att bjuda på spektakulära bollar, spännande matcher och heta derbyn och om Hylte/Halmstads gulddrömmar går i uppfyllelse eller om trollkarlen P-A Sääf lyckas använda sin magi för att krossa dem, de återstår att se!