30-åringen döms för mord i studentboende

1:33 min

I slutet av april i år mördades en 27-årig man i sitt studentrum på Ålidhem i Umeå.  Nu döms en 30-årig man till 17 års fängelse för mord.

En 30-årig man döms till 17 års fängelse för mord på man vid ett studentboende på Ålidhem i Umeå.Mannen döms även för övergrepp i rättssak och ringa narkotikabrott.

En annan man, som åtalades för medhjälp till övergrepp i rättssak och skyddande av brottsling, frias däremot av Umeå tingsrätt.

Rättens ordförande Olof Johnson säger i en skriftlig kommentar att det "finns mycket som talar för att den medtilltalade begått de gärningar som han åtalats för, men att utredningen ändå inte haft sådan styrka att det är ställt utom rimligt tvivel att han begått gärningarna".

Det var i slutet av april i år som en person påträffades avliden på Ålidhem i Umeå.

Polisen anhöll senare två personer misstänkta för mord. Senare avskrevs mordmisstankarna mot en av männen, men han misstänktes fortfarande för skyddande av brottsling och övergrepp i rättssak.

Kammaråklagare Stina Westman bekräftade senare att personerna sedan tidigare är kända av polisen och de har en koppling till personen som påträffades död.

Den nu dömde 30-åringen förekommer tidigare i brottsregistret med domar som, misshandel, grov stöld, olaga hot och brott mot knivlagen.