Timrå vann över Färjestad

3:00 min

Timrå IK:s Sebastian Collberg blev matchens hjälte. I tredje perioden sätter han det första och enda målet som gör att Timrå vinner över Färjestad.

 Niklas Svedberg på ena sidan, Markus Svensson på andra.

SHL-mötet mellan Timrå och Färjestad bjöd på en minst sagt het duell – och det var hemmalagets Svedberg som gick vinnande ur målvaktsmatchen med en 1–0-seger.

- Jätteskön vinst, framför allt. Det behövdes en nolla. Det var kul att få hålla nollan framför hemmapubliken. Jag är ruskigt imponerad av grabbarna, de gjorde ett fantastiskt jobb och en bra match rakt igenom, sade han till C More.

Men det var först i tredje perioden, efter 12.26, som Timrå fick hål på Svensson. Sebastian Collberg styrde då in Marcus Hardegårds skott från blålinjen, och säkrade därmed SHL-nykomlingens andra raka hemmaseger.

– Vi var verkligen välförtjänta den här vinsten. Vi kommer fortsätta vår hårda jobb. Alla vill bli bättre, säger Sebastian Collberg. 

Färjestad, som vann premiären mot HV71 med 3–1, har nu tre raka förluster.

- Vi gjorde inga mål, där behöver vi skapa lite mer, vara lite hetare för att få utdelning, sade tränaren Johan Pennerborn till C More.


TT