Pressinbjudan 2018-09-25

Förstå världen! Sveriges Radios korrespondenter kommer till Kiruna!

Den 27 september kommer två av Sveriges Radios korrespondenter, Margita Boström och Johan Bergendorff till Kiruna för att berätta om sitt arbete. I samarbete med Riksteatern besöker Sveriges Radios utrikesredaktion under september och oktober tolv platser runt om i landet för att träffa lyssnare! Media är välkomna!

Sveriges Radios korrespondenter är på plats där det händer. Från våra utsända runtom i världen får du blixtsnabb nyhetsrapportering, men också fördjupning och bakgrund till det som hänt. Du får höra rösterna och möta de berörda människorna. Vår förhoppning är att det gör världen lite mer begriplig.

Under en rad år har därför Sveriges Radio därför satsat på utrikesbevakningen. Idag har vi Nordens största utrikesredaktion med 23 anställda korrespondenter. I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack i allt fler länder, tycker vi att det är viktigare än någonsin att journalister finns på plats och kan rapportera om utvecklingen. För att förstå världen bättre, behövs både kunskap och närvaro.

Den 27 september är vi i Kiruna under parollen ”Förstå världen!”

Datum och tid: 27 september mellan 18.00 – 19.15

Plats: Nåjdens sal i Folkets Hus, Kiruna

Deltagare: Margita Boström, nyligen hemkommen från flera år som Asienkorrespondent och Johan Bergendorff, korrespondent för Global hälsa (Moderator: Pablo Dalence, programledare Ekot)

Läs mer om turnén här

FOTO: Margita Boström och Johan Bergendorff
Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För mer information eller intervjuförfrågningar: Claes Bertilson, presschef, mob 070-327 7807 eller mail claes.bertilson@sverigesradio.se   eller Joakim Johansson, Press- och PR-ansvarig Riksteatern, Mob: 070 528 99 15 eller e-post: joakim.johansson@riksteatern.se