Kalmar län

Kalmarsalen fylldes med blivande företagare

2:13 min

600 blivande företagare samlades under tisdagsförmiddagen i Kalmarsalen i Kalmar. De kom från gymnasieskolorna i länet och är intresserade av att bli entreprenörer.

Under tisdagen fylldes Kalmarsalen av elever från Kalmars gymnasieskolor, Åkrahällskolan i Nybro, Mönsterås gymnasiet, Oscarsgymnasiet i Oskarshamn, Högsby utbildningscentrum och Hultsfreds gymnasium.

Tanken med evenemanget var att eleverna skulle få lära sig mer om hur det är att vara företagare. Arrangörerna bakom evenemanget var organisationen Ung Företagsamhet Kalmar län.

– Vi är jätteglada för att vara här. Eleverna kommer att bli inspirerade. De får träffa flera olika partners som ska ge råd och inspiration hur man startar företag, säger Anna Hofvergård från Ung Företagsamhet Kalmar län.

Hur många av de 600 eleverna som är här kommer bli företagare tror du?

– Vi vet att sju procent av de här eleverna blir företagare. Men vi vet enligt forskning att man tjänar mer om man drivit UF, man blir i högre grad chefer, man blir mindre grad arbetslös och ungefär 25 procent kommer att starta företag i någon form. Men det viktigaste är att att våra elever blir företagsamma och anställningsbara.