Världens barn i P4 Jönköping

P4:s reporter från flyktinglägret: Här gör pengar skillnad

2:00 min

I södra Beirut finns ett flyktingläger, där barnen får dansa, måla och diskutera. Den här veckan har lägret besök av P4-reportern Anna Carlsson.

Anna Carlsson, som är Sveriges Radios samordnare för Världens barn-kampanjen, har rest till Libanon. Där får hon nu med egna ögon se vad pengarna som samlas in går till.
– Det gör en enorm skillnad för barnen.

Lägret heter Shatila Camp och det figurerar olika siffror på hur många som bor i det kvadratkilometerstora lägret, från 8 000 till 22 000 personer. Det upprättades av Röda korset 1949 för att ta hand om palestinska flyktingar. Nu tas också människor som har flytt från Syrien emot där.

Mitt i området finns ett center dit barn får komma på dagarna och det drivs med hjälp av pengar från Världens barn-kampanjen.
– Där får barnen vara barn, leka och lära sig saker genom leken, vad som är rätt och vad som är fel, vad man inte ska behöva stå ut med som barn.

Fotnot: Världens barn är en av Radiohjälpens största insamlingar och ett samarbete med P4, SVT och 14 olika biståndsorganisationer, bland annat Diakonia som förmedlar pengar till flyktinglägret i artikeln.