Teliarättegången: Nybergs ord i rätten

1:28 min

Teliarättegången fortsätter och på tisdagen var det dags för tidigare vd:n Lars Nyberg att förhöras. Han förnekar brott och delegerade enligt styrelsens beslut när betalningarna till brevlådeföretaget Takilant skulle genomföras. Det sade han i Stockholms tingsrätt i dag.

På tisdagen förhördes Telias tidigare vd Lars Nyberg, som inte vill svara på Ekots frågor, i rättegången mot honom och två andra Teliachefer som står åtalade för mutbrott. Det gäller flera stora betalningar som har gjorts under åren 2007-2010 till brevlådeföretaget Takilant, med kopplingar till Uzbekistans dåvarande diktators dotter, Gulnara Karimova.

Samtliga förnekar brott och Lars Nyberg menar att han delegerade helt enligt styrelsens beslut när betalningarna, som senare har visat sig gå till brevlådeföretaget Takilant, med kopplingar till Uzbekistans dåvarande diktators dotter, Gulnara Karimova, skulle genomföras. 

– Formellt var jag tvungen att göra det för att de skulle kunna göra det, sade han i rätten på tisdagen.

Åklagare Gunnar Stetler, som inte vill svara på Ekots frågor, skriver dock i ansvarsyrkandet att Lars Nyberg, i egenskap av vd, har haft ansvaret för de avtal och betalningar som har gjorts.