Alvesta

Inget beslut om omdebatterad rivning i Alvesta

1:31 min

Det blev inget beslut om rivning av bostäderna på Rönnedal i Alvesta på kvällens kommunfullmäktige. Frågan bordlades på begäran av Alvesta Alternativet.

På tisdagens kommunfullmäktigemöte skulle det beslutas om Migrationsverkets 85 tidigare lägenheter på Rönnedal i centrala Alvesta ska rivas eller renoveras.

Socialdemokraterna och Centerpartiet är för en rivning, medan övriga partier inklusive det lokala Alvesta Alternativet vill renovera.

Men det blev inget beslut i frågan. Lars-Olof Franzén från Alvesta Alternativet gick upp i talarstolen och yrkade på bordläggning av frågan.

Eftersom det inte fanns någon möjlighet för (S) och (C) att vinna en omröstning om att driva fram ett beslut på kvällens möte, var det här en väntad utgång säger kommunalrådet Per Ribacke (S).

– Vi är ju i skarven mellan två mandatperioder och det här är ju en stor principiell fråga, så för mig är det inga konstigheter att man vill avvakta till det nya fullmäktige sitter och kan ta beslut i frågan, säger Per Ribacke.