Sirius tog viktig poäng – lämnar kvalplatsen

2:24 min

Det blev både avslaget och mållöst mellan Örebro och Sirius. Men Uppsalalaget tog i varje fall en viktig poäng i den fotbollsallsvenska bottenstriden.

Sirius har inte vunnit i fotbollsallsvenskan sedan den 10 augusti borta mot Göteborg och är nu uppe i sex raka matcher utan vinst.

– Vi måste ta vara på de lägen vi har, i första halvlek var vi klart bättre, säger Sirius mittfältare Robert Åhman-Persson.

På tisdagskvällen i Örebro tog laget i alla fall en mycket viktig poäng i bottenstriden. Uppsalalaget lämnade därmed kvalplatsen och passerade Brommapojkarna på bättre målskillnad. Men BP, som har en match mindre spelad, kan vara förbi Sirius igen då laget ställs mot Östersund på onsdag.

Sirius tog tag i matchen inledningsvis. Och efter en dryg kvart tryckte en friställd Philip Haglund iväg ett rappt skott i straffområdet, men ÖSK-målvakten Oscar Jansson styrde undan med en fin parad. Annars skapades inga direkt klara målchanser i första halvleken som knappast bjöd på någon sprudlande underhållning för de 3 353 åskådarna.

Närmast nätkänning var hemmalaget efter 67 minuter då Sirius Tim Björkström räddade bollen på mållinjen efter att Örebros mittfältare Filip Rogic slagit bollen mot gästernas övergivna mål, då målvakten Lukas Jonsson hamnat helt snett i situationen. 

Närmare än så kom inte Örebro. Men laget har fortfarande inte förlorat mot Sirius sedan Uppsalaklubben tog sig till allsvenskan.