Polis

Helikoptrar forsätter söka fyra försvunna i Rogenområdet

0:47 min

Polisen har under onsdagsmorgonen återupptagit sökande efter fyra försvunna belgiska medborgare som sedan tisdagskvällen är anmälda försvunna i Rogenområdet.

Polishelikopter från Boden och två civila helikoptrar sökte på onsdagsförmiddagen i området, i gränstrakterna mellan Jämtlands och Dalarnas län. Även fjällräddare från både Dalarna och Jämtland deltar i sökandet.

De fyra, som är belgiska medborgare, är ute på friluftstur, utrustade med tält och uppblåsbara kajaker, ingick i en grupp om åtta personer som vid 17-tiden på tisdagseftermiddagen delade på sig.

De fyra försvunna ska ha varit på väg från Hävlingestugorna i Dalarna till Rogenstugan i Härjedalen och det var kamraterna i den andra gruppen som vid 21-tiden på tisdagskvällen larmade polisen om att de fyra inte kommit fram.

– De fyra personerna är belgiska medborgare, tre män och en kvinna. Två av dem är i 20-årsåldern, en i 50-årsåldern och en i 60-årsåldern, säger Oscar Berglund vid polisens regionledningscentral till P4 Jämtland på onsdagsförmiddagen.

Polisens sökande inleddes under tisdagskvällen början av natten med polishelikopter med hjälp av mörker- och värmekameror. En sjöräddningshelikopter från Umeå kallades också in till hjälp vid sökandet men tvingades vända tillbaka till hemmabasen.

Flygningarna måste avbrytas på grund av vädret.

Det rådde hård vind och en del snöfall i området när belgarna försvann.

– Svårigheten är att det är en stor yta, uppskattningsvis 1,5 x 0,5 mil med många vattendrag som ska sökas av, sade tidigt på onsdagsmorgonen polisbefäl vid polisens regionledningscentral i Umeå till P4 Jämtland.