Bollywood hotar Pewdiepie på Youtube

0:46 min

Pewdiepie har länge varit störst på youtube, idag med över 66 miljoner följare. Nu hotas hans titel av ett indiskt musik- och filmbolag, som håller på att gå om honom. De ligger just nu på runt 63 miljoner följare.

– Det är en spännande utveckling. Indien är en enormt snabbt ökande marknad där befolkningen blir mer och mer digitaliserad. Och här har vi ett helt företag som har stora budgetar på att göra proffesionella musikvideos och bollywoodfilmer som indier älskar. Här har man sett en lucka i utbudet å fångat den möjligheten. Det har varit vad man kallar blue ocean, orört vatten på youtube. Det finns ingen som hittat den här fantastiska möjligheten – att göra bollywoodfilmer, säger Frida Boisen som är digital chef på Bonnier . 
 
T-series är ett stort musik- och filmbolag grundat 1983. De lägger dagligen upp bollywoodmusikvideor och filmer på kanalen och har redan slagit en del historiska rekord på sajten. Bland annat största icke-engelskspråkiga kanalen, ("the most subscribed non-english channel".) De får dagligen ungefär 150 000 nya följare. Frida Boisen tror att det här bara är början för den indiska framgången.
 
 – Det här tror jag berikar vår värld, att sociala medier inte bara är något vi från västvärlden äger. det får vi inse att den världsordningen kommer inte längre va på sociala medier å det är uppfriskande, menar Frida Boisen.