Märkliga stölder i Örebro län

1:00 min

En stulen fartkamera - vad ska man ha den till? Här listar vi några andra märkliga stölder i vårt län. Hör av dig till oss om du tycker att något saknas på listan.

Djur

Lammet i bakluckan

I maj 2018 stannar polisen en bil i centrala Örebro. I bakluckan hittar de ett livs levande lamm som de fyra männen i bilen stulit från en gård utanför stan.

Plasthästen

Någon lyckas sno med sig en stor plasthäst från ett varuhus i Örebro. Ett par dagar senare dyker en liknande häst upp i USÖ-rondellen i Örebro.

Kossorna vid mejeriområdet i Örebro 

Mejeriområdet har omvandlats till bostäder. Som en hyllning till platsen installerades ett gäng kossor vid infarten till området. De fick inte beta ostört länge innan någon stal två kalvar.

Älgen i Ånnaboda 

Den ikoniska älgen vid Ånnaboda försvinner och ska enligt hörsägen ha dykt upp igen ett tag senare med ett meddelande som löd ungefär "äntligen hemma".  

Karolinskas vandringsduvor 

Biologiska museet på Karolinska gymnasiet i Örebro hade tre uppstoppade vandringsduvor i sin ägo. Duvorna uppmärksammas som värdefulla i en Svenska Dagbladet artikel 1980. Några veckor senare, precis innan duvorna ska installeras i ett larmat skåp, försvinner de spårlöst...

Konst

Vita gubbarna under Open Art

Året är 2011 och de vita gubbarna som egentligen hette Mr White står på olika platser... Men blev ett populärt föremål att plocka med sig hem från krogen.

Jesus från Mosjö kyrka

Mosjömadonnan har saknat Jesusbarnet i sin famn i många hundra år. Enligt sägen fick folk låna hem Jesusbarnet vid dramatiska händelser i livet. Om någon glömde lämna tillbaka Jesus eller om han blev stulen är oklart.

Övrigt

Fartkameran

Någon som pendlar mellan Degerfors och Karlskoga verkar ha tröttnat på en fartkamera. Lösningen: Sno med sig kamera plus tillhörande stolpe.

Listan fylls på löpande...