Elever i Kil sprang för Världens barn

4:17 min

Idag sprang barnen i Kil för Världens barn. Från förskoleklass till årskurs sex så springer barnen och de får 1 krona från skolan för varje varv som går direkt till Världens barn.

Barnen började att springa redan strax innan nio på morgonen och fortsatte sedan under dagen mad vissa pauser. Ett varv är 436 meter långt och i genomsnitt sprang eleverna fem till sex varv var. Och enligt idrottslärare Kim Gustavsson var det en elev som sprang hela elva varv.

 – De har varit jätteduktiga. Barnen gillar att röra sig och sedan blir de lite extra peppade av att de gör en god gärning. Inga sura miner, alla har deltagit, säger hon.

I de olika klasserna har lärare och elever pratat om varför de springer och varför de skänker pengarna till Världens barn. Loppet sammanfaller också med värdegrundsveckan i Kils kommun som uppmärkammar alla barns lika värde och rättigheter.

Två av de som sprang var Maja och Naemi som går i sjätteklass.

 – Det har varit kul. Det känns bra att samla in lite pengar till de som inte har det lika bra som jag har det. Det har peppat mig lite extra, säger Maja som sprang tre varv.

 – Jag tycker det är väldigt kul. Och jag tänkte väldigt mycket på att det är väldigt synd att många barn inte har lika bra som oss. Många är bortskämda och får mycket saker och tycker det är tråkigt i skolan. Men skulle något annat barn från ett annat land komma hit och få den möjligheten skulle de vara jätteglada. Så jag tycker det är bra gjort av skolan att vi gör detta, säger Naemi som sprang sex varv.