Sporten P4 Kalmar

Speedwayfinal, Smålandsderby och allsvensk hockey – så sänder vi

Onsdagskvällen är intensiv för sportälskaren i Kalmar län. Dackarna kan ta hem ett SM-guld i speedway, FBC Kalmarsund spelar Smålandsderby och Västervik och IK Oskarshamn spelar allsvensk hockey.

Speedway

Efter en knapp förlust mot Smederna i den första finalen på tisdagskvällen jagar Dackarna en större segermarginal på onsdagen för att ta hem klubbens första SM-guld sedan 2007.

Lyssna på Smederna-Dackarna här (start 18.30)

Innebandy

FBC Kalmarsund är nykomling i högstaligan i innebandy, SSL. Laget tippades på upptaktsträffen ta sig till slutspel och säsongen har inletts med en övertidsvinst och en förlust. Nu tar man emot Växjö som 2017 spelade SM-final.

Lyssna på FBC Kalmarsund-Växjö här (start 18.55)

Ishockey

I hockeyallsvenskan är IK Oskarshamn obesegrade efter två vinster, en under ordinarie tid och en efter förlängning, medan Västerviks IK är poänglösa två matcher in på säsongen. På onsdagskvällen kommer Västervik till Leksand medan IK Oskarshamn tar sig till Malmö för match mot Pantern.

Lyssna på Leksand-Västerviks IK här (start 18.50)

Följ Pantern-IK Oskarshamn mål för mål här (matchstart 19.00)

Dessutom är det full fart på länets division 1-lag i ishockey. Kalmar HC, Nybro Vikings och Vimmerby HC spelar alla tre under kvällen.

Du kan läsa och höra mer om alla matcher på P4 Kalmars sajt senare under kvällen.