Hon får göra statyn till minne av Sven-Erik Magnusson

7:30 min

Det blir konstnären Assa Kauppi som får i uppdrag att skapa det som ska bli en minnesplats över Sven-Erik Magnusson med placering i Sandgrundsparken. Det avslöjade Karlstads kommun i dag.

I dag avslöjades det vem som blir konstnären som får äran att skapa statyn på sandgrund till Sven-Erik Magnussons ära. Det är Karlstads kommun som bestämt att de vill hedra musikern som lämnade oss förra året med en staty och idag avslöjade de att det blir konstnären Assa Kauppi som de anställer för att skapa konstverket på Sandgrundsudden i Karlstad.

 – Det är jättekul. Vi lämnade in förslagen i maj och sedan drog de ut på beslutet så jag hade lite släppt det och tänkte att jag nog inte skulle få det. Men jag blev glatt överraskad, säger konstnären Assa Kauppi.

Verket är en skulptur i patinerad brons i naturlig storlek av en 60-årig Sven-Erik som vinkar. En gest som han använde på scenen för att hälsa publiken välkommen och ett hej då och tack för mig efter konserter. Utöver det kommer det också nära skulpturen att finnas en bänk i granit där artisten lagt ifrån sig mikrofon och gitarr. Verket beräknas vara klart nästa höst.

Sonen Oskar Magnusson har varit med i processen att välja ut den som får äran att skapa konstverket och enligt honom var hela familjen överens om att det skulle bli Assa Kaupi som skulle få göra statyn.

 – Assas verk kommer bli fantastiskt fint. Platsen och hennes verk blir till en större helhet. Den här platsen är så speciell, säger Oscar Magnusson.