Mordåtalad i tårar: "Magnus Natschki var min vän"

5:53 min

Varför Magnus Natschki dödades är höljt i dunkel. 22-åringen som höll i yxan menade att alla inblandade tidigt visste vad som skulle hända. I rätten grät han när han berättade om hur han slog ihjäl Magnus Natschki.

Det var på nytt tårfyllt och dramatiskt när rättegången om mordet på Magnus Natschki fortsatte vid Uddevalla tingsrätt. 

22-åringen som dödade Magnus Natschki med yxa berätta i flera timmar om 6 december 2017, när Magnus kidnappades och senare slogs ihjäl med en yxa.

22-åringen själv menade att han var vän med Natschki, och att han tvingades att döda honom.

– Jag och Magnus kom bra överens. Jag var nära vän med honom. Vi åt middag ihop ibland och gav varandra födelsedagspresenter, berättade mordåtalade 22-åringen.

Under morddagen hade han vid flera tillfällen möjlighet att fly eller ropa på hjälp. Men det gjorde han inte. På väg mot Uddevalla stannade bilen vid en bensinmack. Han fick då veta att han skulle döda Magnus Natschki.

– Och av något underligt jävla skäl sätter jag mig i bilen igen. Det blev ingen bensin. Jag får inte gå dit, sa 22-åringen.

Tillsammans åkte männen till Tyskland. Då valde 22-åringen att hoppa ut ur bilen. Där fördes han till sjukhus, och han berättade om vad som hänt.

– Jag säger som det är. "Hjälp mig, jag har blivit kidnappad, jag har blivit tvingad att mörda min vän", säger han.

Totalt är fem personer misstänkta för inblandning i mordet på Magnus Natschki. Det är bara 22-åringen som samarbetat med polisen.