Nora,11 år, får ta emot dödshot - polisen utreder inte

2:55 min

11-åriga Nora hotas till livet på nätet.Trots flera anmälningar till polisen hände ingenting – och Nora får fortfarande ta emot hot.

”Har du någon gång tänkt på något som heter självmord, idiot” och "Gå och dö, fan vad äcklig du e” är bara en bråkdel av alla hat och hotkommentarer som Nora har fått via nätet.

Hon går på en skola i Västsverige och under flera månader har hon fått utstå hot och hat via sociala medier. För några veckor sedan fick hennes mamma reda på det här och anmälde genast till polisen.

– Jag är glad att hon går på fritids efter skolan och aldrig är själv. För det vet jag inte om jag hade klarat av, säger Noras mamma som vill vara anonym.

Noras mamma och pappa har gjort tre polisanmälningar och samtliga har blivit nerlagda. Nora får fortfarande ta emot hot via nätet och föräldrarna känner sig hjälplösa.

Andrea Hammar är förundersökningsledare på demokrati- och hatbrottsgruppen i väst, hon menar att det är inte är enkelt att hitta gärningsman i sådana fall.

– Även om man har ett alias måste man ändå kunna bevisa att det är just den personen som skrivit just det i ett inlägg eller i ett meddelande, säger hon.

Nora heter egentligen något annat.