Sporten P4 Kalmar

Kalmarsund utmanade Växjö men föll

2:37 min

I innebandyns högsta liga för herrar vände FBC Kalmarsund ett till synes hopplöst 0-3 underäge till ledning med 4-3. Men i den sista perioden visade Växjö klassen och vann matchen med 9-5.

Kalmarsund hade inte mycket att hämta i inledningen av smålandsderbyt mot meriterade Växjö vipers som gjorde mål redan efter 16 sekunder och skruvade upp ett imponerande tempo i matchen.

Efter dryga 16 minuter hade gästerna skaffat sig en 3-0 ledning och ingenting tydde på att hemmalaget skulle komma tillbaka.

Då började FBC och Marcus Johansson att leverera 1-3 innan periodvilan och sedan ytterligare 2 mål från Johanssons glödheta klubba.

Sedan var det superstjärnan Kim Nilssons tur att leverera och som han gjorde det. Straff för hemmalaget och Nilsson lurade skjortan av Växjös målvakt, sprätte upp bollen och 4-3 till Kalmarsund. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Allt kom sedan att avgöras i den sista perioden då tippade topplaget Växjö kunde kvittera och ta ledningen med 5-4 genom unge Samuel Folkesson.

Luften gick sedan ur hemmalaget när gästerna på nytt drev upp tempot, hittade vägarna i passningsspelet och effektiviteten i målskyttet. Sista perioden slutade hela 6-1 till gästerna som vann matchen med 9-5.

En blytung förlust för FBC Kalmarsund som länge var med i matchen.

– Tyvärr så kan vi inte knyta ihop säcken. Jag tycker ändå att vi ger oss själva chansen att kunna knyta ihop säcken, summerade en besviken Johan Wittberg i Kalmarsund efter matchen.

– Vi gör alldeles för enkla misstag för att kunna vinna en sådan här match.