Fortfarande strömlöst i delar av länet efter stormen

SOS alarm har fått in flera larm om träd som åkt ner på grund av den kraftiga vinden. Här kan du hålla dig uppdaterad på det senaste.

Torsdag 08:30

Stormvindarna som har härjat i länet under gårdagskvällen och en bit in på natten har gjort att många varit utan ström. Så är det fortfarande för en del.

Berörda kunder kan följa utvecklingen kring strömavbrotten på elbolagens hemsida:

Framför allt är det många träd som har blåst omkull och en del har också blockerat vägar, helt eller delvis.

Onsdag 23.00

Den hårda blåsten har orsakat flera strömavbrott runt om i länet. Vid 23-tiden var drygt 1100 av vattenfalls kunder i länet utan ström. Avbrotten drabbade fjällvärlden, kustlandet och inlandet. Det är oklart när Vattenfall åtgärdat avbrotten. 

20.00

Det har kommit in fler rapporter om nedfallna träd. Strax innan Mickelträsk mellan Bureå och Umeå ligger det träd på södergående fil. På väg 353 vid Leduåfors i Nordmalings kommun ligger det träd. På väg 353 vid Storbrännmyran i Bjurholm ligger det träd på vägen. 

Försenad färja

Wasaline meddelar att de avvaktar med avgången från Umeå. Den nya avgångstiden ska vara 21.30, vilket innebär att ankomsten till Vasa försenas. Just nu blåser det 22,7 meter per sekund med vindbyar upp till 29 meter per sekund. 

19.31

Ett träd ligger på E12 i Umeå i höjd med Villanäs.

19.00

SOS Alarm meddelar att det har fallit träd på följande platser, Lycksele vid Betseledammen, flera träd på vägen. Sorsele, Sappetsele-Rågoliden träd över kraftledningen. 

SMHI varnar för stormen

En klass 2-varning för storm i södra Lapplandsfjällen och Jämtlandsfjällen har SMHI utfärdat. Man varnar allmänheten – man bör inte ge sig ut i naturen eller trafiken.

Under tidig onsdagskväll hade SOS alarm fått in flera larm om träd som gett vika på grund av blåsten. 

I Nordmaling har en privatperson larmat om ett träd som blockerar en väg, trafikverket har fått uppdraget att ta hand om trädet. 

På Röbäck i Umeå har man fått larm om ett träd som är på väg att falla över ett hus. Umeå kommun ansvarar för att ta han om trädet.

I Vindeln har larm kommit om ett träd som är på väg att fall över ett hus. Räddningstjänsten håller på att hitta någon som kan ta ned trädet. 

I Åsele har ett träd fallit över väg 365, trafikverket har uppdraget att ta bort det. Åsele blev även strömlöst under en dryg halvtimme under onsdagseftermiddagen. 

Har du sett något längst vägarna, kan du ringa 090-171755 och tipsa.