Sporten P4 Kalmar

SM-finalen i speedway framflyttad

1:57 min

Det blev ingen avgörande SM-final i speedway under onsdagskvällen mellan Smederna och Dackarna, ett ihållande regn under kvällen gjorde att banan var för mjuk för att kunna garantera förarnas säkerhet.

Klockan 19:00 på onsdagskvällen var tanken att den andra och avgörande SM-finalen i speedway skulle dra igång i Eskilstuna mellan Smederna och Dackarna. Men vid sex-tiden på kvällen började det regna rejält i Eskilstuna, regnet som föll gjorde att banan blev så mjuk att man vid halv nio-tiden på kvällen tog beslutet att skjuta fram SM-finalen till den 2 oktober. 

Dackarnas assisterande lagledare Johan Karlsson menar att det var helt rätt att flytta fram SM-finalen för att att kunna garantera förarnas säkerhet men riktar samtidigt kritik mot banan.

–Banan måste varit dålig innan regnet också, vi var inte ute och tittade på banan innan regnet men... så mycket regn kan det inte ha kommit som orsakat det här, säger Dackarnas assisterande lagledare Johan Karlsson.

Så du menar att även om regnskuren som kom vid sex-tiden inte kommit så hade det varit svårt att köra ändå? 

–Svårt hade kanske inte varit, men det hade inte varit någon ultimat banan som jag ser det. Den kanske hade varit jättebra, men det känns inte så, säger Johan Karlsson. 

Ny tid för den andra och avgörande SM-finalen i speedway blir alltså nästa tisdag den 2 oktober i Eskilstuna.