Allsvenska kollen: IFK Norrköping hakar på guldtåget

1:22 min

Norrköping skuggar AIK i den allsvenska toppen. Hammarby åkte på ännu en förlust.

IFK Norrköping-Malmö FF 3-1: Norrköping hänger på i guldjakten

IFK Norrköping är just nu det största hotet mot guldfirande i Solna senare i höst. Avståndet är nere i tre poäng, inte minst tack vare Kalle Holmbergs två mål mot MFF.

Malmö kom till Norrköping med tolv raka allsvenska matcher utan förlust och med åtta raka segrar. Men den trenden stoppades alltså på onsdagen.

Hammarby-Elfsborg 0-1: Hammarby faller fritt - viktiga Elfsborgspoäng

SM-guldet rinner allt mer ur händerna på Hammarby. Hemma mot Elfsborg kom tredje förlusten på fyra matcher.

Elfsborg tog ledningen i den första halvleken genom Frederik Holst. Hammarby tryckte på efter paus, hade bland annat två stolpskott, men när slutsignalen ljöd dränktes arenan av burop från hemmafansen.

Östersund-Brommapojkarna 3-1: Islamovic-show sänkte BP

Dino Islamovic hade stor show när Östersund höll liv i Europadrömmen och besegrade BP i allsvenskan med 3–1. Östersundsanfallaren slog till med ett hattrick – och sköt ett drömmål från egen planhalva.

GIF Sundsvall-Djurgården 1-1: Sundsvallspoäng efter sen kvittering

I långa stunder var det Gif Sundsvall mot Andreas Isaksson. Men det var bara en hemmaspelare som hittade rätt. Oliver Berg satte 1–1 och räddade en poäng hemma mot Djurgården.

Trelleborg-Dalkurd FF 0-1: Ett mål som kan avgöra bottenstriden

Trelleborg skapade flest och bäst målchanser, men missade allt.I slutminuten gjorde i stället Dalkurd matchens enda mål – som kan komma att avgöra den allsvenska bottenstriden.

Rawez Lawans fullträff i den 93:e minuten kan visa sig blytung när allt ska summeras senare i höst.