SDHL

Dalen straffade HV71

2:45 min

Djurgårdens Andrea Dalen satte den avgörande straffen för Djurgården när HV71 föll med 1-2 på hemmaplan i Svenska Damhockeyligan.

HV71 inledde matchen piggt, men Djurgården fick i och med ett tidigt numerärt överläge en väg in i matchen. Men trots ett tufft boxplay med hård press från Djurgården så var det HV som kunde ta ledningen strax efter att halva perioden var spelad. Sanni Hakala stötte påpassligt in en målvaktsretur till 1-0. Resultatet stod sig perioden ut trots att det fanns läge för fler mål.

Efter en avvaktande inledning av andra perioden kunde Djurgården sätta 1-1 i numerärt överläge. Detta efter att Rosa Lindstedt dragit på sig 2+2 minuter i utvisningsbåset. Djurgården tog sedan ett tydligt kommando i matchen och bet sig stundtals fast i HV-zon men Alba Gonzalo i HV-målet höll hemmalaget kvar i matchen.

Tredje perioden blev en förhållandevis avslagen historia. Båda lagen skapade några halvchanser, men perioden slutade mållös. Inte heller förlängningen bjöd på några mål och straffar fick avgöra. Här var det Andrea Dalen som fick sätta avgörandet för gästerna.

HV71-Djurgården 1-2, efter straffar (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)
Publik: 83