Tredje raka förlusten för Västerviks IK

2:02 min

Västerviks IK har fått en tuff start på säsongen i hockeyallsvenskan, i bortamatchen mot Leksands IF åkte laget på sin tredje raka förlust då man förlorade med 4-2.

Det var hemmalaget Leksands IF som inledde starkast och kunde efter 18 minuters spel i den första perioden ta ledningen i matchen genom mål av Thomas Valkvae-Olsen

I mittenperioden blev uppförsbacken för Västerviks IK brantare då Leksands Mattias Karlsson utökade till 2-0, 6 minuter in i perioden. Kort därefter fick Västervik ett powerplay som man utnyttjade genom att reducera till 1-2 genom mål av Kellen Jones

I inledningen på den tredje perioden lyckades Västervik även kvittera till 2-2 genom ett mål av Emil Alba. Men trots att Västervik gör en stark tredje period så lyckas Leksand återigen ta ledningen genom mål av Oskar Lang. Med bara fyra sekunder kvar av matchen kan Leksands Linus Persson även sätta dit 4-2 i tom bur till hemmalaget. 

Dagens förlust var alltså Västerviks tredje på raken och laget ligger sist i tabellen efter tre omgångar av hockeyallsvenskan.