Anna Stenberg blir Sveriges Radios områdeschef i syd

Anna Stenberg, idag kanalchef för P4 Kristianstad, blir ny områdeschef i syd med tillträde 1 november.

– Jag tycker det ska bli otroligt roligt och samtidigt utmanande att ta mig an det här uppdraget. Jag hoppas kunna medverka till att Sveriges Radio i södra Sverige ännu mer blir en motor för viktig journalistik, initierad kulturbevakning och nydanande underhållning, säger Anna Stenberg.

Anna Stenberg är idag kanalchef för P4 Kristianstad och har tidigare varit nyhetschef där och teknisk områdeschef i Syd. Anna har också arbetat som nyhetschef vid Kristianstadsbladet

– Anna Stenberg är en erfaren redaktionell chef med ett brett kunnande om mediebranschen i allmänhet och Sveriges Radio i synnerhet. Jag är mycket glad för att hon har tackat ja till jobbet som chef för vår verksamhet i Skåne, Blekinge och Halland, säger Michael Österlund, biträdande programdirektör.

Anna Stenberg tillträder 1 november. Inom kort meddelas vem som blir tf chef för P4 Kristianstad och rekryteringsprocessen för permanent ersättare som kanalchef inleds omedelbart.

Område syd innehåller P4 Malmöhus, P4 Blekinge, P4 Kristianstad och P4 Halland och riksproduktion för P1, P2 och P3 (inkl P3 Din gata). Tjänsten som områdeschef är placerad i Malmö.

Foto: Anna Stenberg
Fotograf: Sofie Ward/Sveriges Radio

Kontakt för ytterligare kommentarer:

Anna Stenberg tillträdande områdeschef Syd, 044-77 512 40 eller e-post: anna.stenberg@sverigesradio.se 

Michael Österlund, biträdande programdirektör via växeln: 08-784 50 00 eller michael.osterlund@sverigesradio.se