Änglarna på motorcykel

3:05 min

Skånes Änglar är motorcykelklubben som hjälper barn i utsatta situationer.

Det började med den amerikanska organisationen B.A.C.A Bikers Against Child Abuse som hjälper barn i våldssituationer, detta har sedan spridit sig till flera länder.

Skånes Änglar var från början med i en rikstäckande organisation men ville göra något mer lokalt för skånska barn och skapade en egen organisation.

Barn behöver känna sig älskade och få samma möjligheter som sina vänner och vi vill att alla ska ha det.

 – Vi koncentrerar oss på att samla in pengar till barn som barn som inte har råd med saker som deras vänner. Senaste projekt är att Skånes Änglar samlar in julklappar till barn, berättar Torgny Nilsson som är ordförande i Skånes Änglar. 

– Att hjälpa barn och göra skillnad är underbart när man ser den lilla stjärnan i ögonen som tänts. Barn behöver få känna sig älskade och ha samma möjligheter som sina vänner och vi vill att alla ska ha det, säger medlemmen Olle Hedberg.

Om man känner att man vill stödja organisationen med pengar eller själv vill engagera sig kan man besöka Skånes Änglars hemsida och Facebooksida och söka kontakt. 

Likadant gör man om man själv känner att man behöver stöd från organisationen och om inte Skånes Änglar kan hjälpa till så har de kontakter med andra organisationer som kanske kan hjälpa.