En av skogens favoritsvampar till omeletten

Vår matinspiratör Christina Jansson vispar ägg till en omelett som hon pyntar med svamp, getost och spenat.

Trattkantarellomelett med getost och spenat

5 dl färska trattkantareller

1 msk smör

salt och svartpeppar

4 ägg

3 msk mjölk

1 krm salt

Pynt:

50 g getost

1 salladslök

1 näve färsk bladspenat

 

Stek svampen i smör en liten stekpanna tills vätskan är borta, smaka av med salt och peppar.
I en bunke vispa med gaffel lätt ihop ägg, mjölk och salt.
Häll i stekpannan över svampen, sänk till medelvärme och fös smeten från kanterna mot mitten försiktigt vartefter omeletten stelnar.
När äggen stannat, smula över getost och flytta försiktigt över till en tallrik. Toppa med tunt skuren salladslök, bladspenat och ett varv med pepparkvarnen.