Många strömlösa efter gårdagens blåsiga väder

0:58 min

Det är fortfarande hundratals hushåll i Västernorrland som är utan ström efter gårdagens blåsiga väder. Det gör också att det är problem med telefonin i delar av länet.

Hur berörs du av blåsten? Berätta på vår Facebook-sida!

Vid 8.30-tiden på torsdagen hade Eon 1 460  kunder som var strömlösa. Av Vattenfalls kunder i Örnsköldsvik var det  93 kunder som saknade ström.

Eon har 20-30 reparatörer som är ute och jobbar med att laga de ledningar och stolpar som är skadade efter att träd har blåst ned. 

– Vi har en förhoppning om att alla högspänningsfel ska klaras av under dagen, säger Björn Persson på Eons presstjänst till P4. 

Det är de ledningar som levererar ström till många kunder som åtgärdas först. 

– Men de sista ledningarna som går in till varje kund är många och där kan en del kunder få vänta till i morgon innan de har strömmen tillbaka.

Vid halv nio på torsdagsmorgonen har Sollefteå 600 strömlösa hushåll, Örnsköldsvik 600 och Kramfors 200. Strax före klockan 11 på förmiddagen hade antalet sjunkit till drygt 500 abonnenter, merparten i Sollefteåområdet. 

Strömavbrotten gör också att Telia har problem med både den fasta telefonin och mobiltelefonin. Enligt Telia beräknas problemen med den mobila telefonin var åtgärdad under torsdagskvällen.