Världens barn

Svält och törst kan ge hjärnskador för livet

3:49 min

I Somalia råder just nu en mycket allvarlig humanitär kris. Pengar som du skänker till Världens barn kan hjälpa de mest utsatta barnen.

Det kan leda till hjärnskador som inte går att bota.

Just nu pågår Radiohjälpens insamling till Världens Barn. Bland annat går pengar till projekt i Somalia, på Afrikas horn, där det just nu råder en mycket allvarlig humanitär kris med cirka 6 miljoner människor i behov av nödhjälp.

Till de mest utsatta där hör små barn och gravida kvinnor på landsbygden. Barn som drabbas av svält och undernäring är ett stort problem.

– Det kan leda till hjärnskador som inte går att bota, som de har kvar för resten av livet. Alla barn förtjänar en uppväxt med tillgång till mat och rent vatten, säger Jessica Westman som är barnläkare på Östersunds sjukhus.

Hon har själv varit i Tanzania för att hjälpa utsatta barn. Hör henne berätta om sina erfarenheter och hur bristen på vatten och näring drabbar ett litet barn.

– Vi måste hjälpas åt att få världen bättre. Det är vårat ansvar också att hjälpa dem, vi råkade bli födda i en priviligierad del av världen. 

Här kan du skänka pengar till vår insamling för Världens barn.