Sorg i Farsta efter mord på 25-åring

1:58 min

34 personer har skjutits ihjäl under 2018, enligt statistik från polisen. I Farsta i södra Stockholm blev en kille ihjälskjuten förra fredagen.

Maritha Ogilvie bor bara ett stenkast från mordplatsen. Hennes son blev ihjälskjuten för tre år sen och när hon fick höra talas om mordet undrade hon vem det kunde vara.

– Det stod att han var 25 år. Min son är 23, skulle varit 23 nu. Så jag tänkte att det var någon jag kände. Jag har bott här länge, jag har sett alla de här killarna växa upp. Sen på morgonen när jag var på väg till tunnelbanan så skrev en tjejkompis till min son vem det var och då bröt jag ihop. Då vart jag jätteledsen.

Var vän med hennes son

En person anhölls i helgen men släpptes senare och polisen säger att det inte finns någon misstänkt eller anhållen för mordet i Farsta. 

Maritha Ogilvie berättar att person som blev ihjälskjuten i fredags var vän med hennes son. Sist hon såg honom var efter sonens begravning för tre år sen. Båda blev ihjälskjutna på parkeringsplatser i Stockholm.

Enligt siffror från polisen har det från 1 januari fram till den 25 september i år skett 217 skjutningar i landet. 34 personer har avlidit och 100 personer har skadats.

– Alla som jag känner har minst en eller tre-fyra personer som har blivit ihjälskjutna. Det är ingen som bryr sig förutom familj och vänner kanske. Men det är ingen annan som bryr sig, inga politiker ingen media. Det gör nog att ens liv kanske inte riktigt räknas lika mycket som alla andras liv, säger Maritha Ogilvie.