Kvinna hittad avliden på Kebnekaise

En kvinna, som sannolikt är den som varit försvunnen sedan onsdagen, har anträffats avliden.

Det var på onsdagen som en grupp turister från Sydkorea tvingades vända under en vandring i fjällen. Enligt polisen ska den nödsatta kvinnan ha blivit sjuk på ett eller annat sätt, vilket gjorde att kvinnans vänner valde att fortsätta mot fjällstationen för att slå larm.

Men fjällräddningen efter kvinnan fick avbrytas vid 19-tiden på onsdagskvällen på grund av det dåliga vädret och farliga vädret – och kunde återupptas först på torsdagen när vädret blivit bättre.

Och vid 11:30-tiden anträffade fjällräddare en avliden kvinna cirka tre kilometer väster om Kebnekaise fjällstation. Identiteten på kvinnan är ej fullständigt säkerställd, men sannolikt är hon sydkoreansk medborgare.

Den sydkoreanska ambassaden har underrättats. Dödsorsaken är ännu inte fastställd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio