VAR införs i Champions League

3:18 min

Videogranskning införs i herrfotbollens Champions League från och med nästa år, något som Radiosportens expert Richard Henriksson ställer sig positiv till.

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson tyckte att det var ett ganska väntat beslut.

– Tittar man för Uefa var de vill ta en klubbturnering som Champions League så är det väldigt logiskt att börja med att ha videogranskning. Det har ju varit så, om man tittar de senaste åren, att det varit en hel del ifrågasatta domslut som blivit fel, och det är förstås något som Uefa vill eliminera, säger han.

Beslutet togs på torsdagen av Uefas exekutiva kommitté, som även planerar att använda VAR i Supercupen 2019, EM 2020, Europa League 2020/21 och Uefa Nations League-finalerna 2021.

Expert Richard Henriksson är positiv till beslutet.

– Jag tycker det är bra, jag är i grundläget positiv till videogranskning. Jag tycker till exempel som det fungerade i fotbolls-VM i somras är det ett bra system. Med det sagt är det inte perfekt, jag tycker inte heller om när det blir längre avbrott i matchen, säger han.

I ett pressmeddelande säger Uefa-ordföranden Aleksander Ceferin så här om beslutet:

”Vi är övertygade om att introduktionen av videogranskningssystemet i augusti 2019 ger oss tillräckligt med tid att få ett stabilt system på plats och möjlighet att hinna lära upp domare för att säkra ett effektivt och framgångsrikt VAR i vårt flaggskepp Champions League”.