Efter alternativmusikscenen, melodifestival och musikal utforskar Ola Salo krogshow-formatet

1:50 min

Från alternativa rockscenen till Melodifestival och musikal – Sveriges glammigaste rockstjärna Ola Salo har alltid gått sin egen väg. Nu tar han sina låtar från The Ark till en krogshow i Göteborg. "It takes a fool to remain sane" heter den – förstås!

Ola Salo började på 1990-talet med bandet The Ark och det är låtarna från den tiden som kommer att bygga showen på Rondo i Göteborg. Erfarenheten att göra fullblodsshower har han inte bara från The Arks glamrockkonserter, utan även som Jesus i musikalen "Jesus Christ Superstar" och Melodifestivalen med mera.

– Jag har sett några krogshower genom åren och jag har ju märkt en stor förändring i det här konceptet. Hela kartan gällande musikindustrin har ritats om under senare år och mångaav de olika plattformarna som finns för musik har förändrats, bland annat krogshower. Det görs mindre slentrianmässigt, säger Ola Salo.

– Det känns spännande att utforska det.

Manuset har ingen mindre än komikern Henrik Schyffert skrivit och Melodifestivalens återkommande manusförfattare Edward af Sillén regisserar. 

"It takes a fool to remain sane" har premiär på Rondo i Göteborg 24 januari 2019.