Karlskogalaget leder Elitserien efter tre omgångar

4:27 min

Det är i datorspelet Counter Strike som Karlskogalaget FINALBOSS har skördat stora triumfer och leder serien efter tre rundor.

– Jag tänker att vi ska vinna. Det känns redan nu som att vi kommer göra det. Lite konstigt kanske, men annars är jag ganska säker på att vi kommer komma topp fyra. Vi kör ju absolut för vinst i alla fall, berättar lagkaptenen Liam Marioth. 

Spelet går ut på att man är två lag om fem personer i varje lag. Det ena laget är terrorister och ska plantera en bomb på ett ställe och de andra fem spelar anti-terrorister och ska försöka hindra terroristerna från att genomföra sitt uppdrag. Spelet är i första person och snabba reflexer och bra strategier är viktiga för att lyckas. Själva Elitserien är ny för i år och en miljon kronor ligger i prispotten. 

– Fyra av fem i laget är från Karlskoga så det är kul. De flesta lagen är ifrån större städer som Stockholm, Göteborg och Kalmar och så, så kommer lilla Karlskoga där så det är roligt, berättar Liam Marioth. 

Styrkan i laget är lagarbetet och de kommunicerar bra. 

– Vi spelar smart och spelar för att vinna. Inte för att få kills som andra personer kanske gör i andra lag. Vi vet när man ska vara aggressiv och när man ska vara passiv, avslutar Liam Marioth, lagkapten i Karlskogalaget FINALBOSS.