Jäveröfärjan stoppas av blåsten

1:31 min

Alla turer med Jäveröfärjan till och från ön har varit inställda sedan slutet av augusti. Det är det blåsiga vädret som har hindrat färjan från att komma tillbaka från reparationen på Kållandsö.

Jäveröfärjan tas årligen normalt ur drift för service och underhåll, men som Nya Wermlands-Tidningen var först att berätta om, har nu färjan varit borta längre än vanligt.

– Färjan har varit på ett varv på Kållandsö för servicearbeten och sen så har det blåst så mycket att vi inte har kunnat få tillbaka den därifrån så snabbt som vi hade hoppats på, säger Erik Lisshammar som är koordinator i Karlstad kommuns teknik- och fastighetsförvaltning.

Hur många berörs av förseningen?

– Som jag förstår så rör det sig om tre till fyra fast boende på ön som berörs allra mest. Men givetvis påverkar de dom med sommarstugor där, eller de som vill turista på ön, säger Erik.

När tror ni att färjan kan vara tillbaka igen?

– Det preliminära är att vi skulle kunna få tillbaka den på måndag, men det beror givetvis fortsatt på vädret. Men om inte vädret försvårar mer så skulle den kunna vara tillbaka i drift på tisdag i nästa vecka, säger Erik.