Två värmlänningar i hetluften när golfsäsongen avslutas

4:40 min

Det börjar dra ihop sig mot att summera årets golfsäsong. Det finns två värmlänningar som är i hetluften. Jenny Haglund, från Karlstad, kämpar i USA för att nå en plats på LPGA-touren och Filippa Möörk, från Sunne, leder den svenska golftouren inför den avslutande tävlingen.

Filippa Möörk, från Sunne, har mycket goda möjligheter att ta hem den svenska golftouren inför den avslutande tävlingen.

– Det skulle så klart vara jätteroligt att vinna. Då vet man att man är på rätt riktning framåt. Att vinna en tour och sen gå över till nästa tour och spela på den, säger Filippa.

Filippa Möörk gör sitt första år som proffs och hittills har det varit en succé. Hon har kunnat lägga många timmar på träning, vunnit på Swedish Golf Tour och i den sista tävlingen som spelas i Norge ska hon försöka försvara sin ledning i sammandraget.

– Spelar jag bra så är chanserna stora att jag skulle kunna vinna alltihop. Men jag måste ha en bra tävling och prestera bra, menar Filippa.

På andra sidan Atlanten har det dragit ihop sig för Jenny Haglund som spelar på den så kallade symetra touren. Två tävlingar återstår och hon ligger just nu på nionde plats. Topp tio belönas med ett kort på världens bästa tour, LPGA.

– Det är två tävlingar kvar och hade hon kunnat välja det här scenariot inför säsongen, så hade hon tagit det alla dagar i veckan. Jag tycker att det känns väldigt positivt, säger Jennys tränare Fredrik Eliasson.