Paulinho bakom Häckens vändning mot Kalmar

2:04 min

Underläge 0–1 i paus och totalt utspelat. I andra halvlek vände Häcken till 2–1, vilket också blev slutresultatet mot Kalmar.
Matchvinnare: Paulinho.

Kalmar FF–Häcken
1–2 (1–0)

Häcken, i bra form och med en övertygande 4–1-seger i Göteborgsderbyt över IFK i ryggen, skulle möta ett Kalmar med sargat självförtroende och form. Även om nu Häcken spelade på bortaplan kanske man skulle tro att de ändå ville föra spelet och bygga på den stigande formkurvan. Men icke. Häcken backade hem, drog ned på tempot och verkade inte alls vilja ha bollen. Men det ville Kalmar, deras bollinnehav var, om inte konstant, så väldigt stort i första halvlek. Kalmars problem brukar vara sista tredjedelen, de har haft mycket, mycket svårt att göra mål den här säsongen. 

Så var det också mot Häcken. Bolltrillande på mittfältet och runt Häckens straffområde kunde inte omsättas i målchanser. 

Det var faktiskt när Kalmar fick det enda som kunde likna en omställning i första halvlek som målet kom. 18-åriga Nils Fröling hade tidigare gjort mål när han startade sin första match i allsvenskan. Han gjorde även mål när han fick förtroendet för andra gången. Han vände upp, gick förbi en back och pricksköt in 1–0. Sett till bollinnehavet, mycket rättvist. 

Men i chanser var inte Häcken långt efter. Juhani Ojala kunde och borde gjort mål när Lucas Hägg Johansson tappade bollen efter en frispark. Men Ojalas skott gick rakt på den liggande Hägg Johansson.  

I andra halvlek var det ett helt annat Häcken som kom ut. Man klev på, vann boll och kunde dessutom behålla den inom laget under längre perioder. Kvitteringen kom på frispark. Paulinho sköt genom muren och bollen studsade precis framför Hägg Johansson och in i mål. Paulinho satte även 2–1 efter en snabb omställning, hans 16:e mål för säsongen. Då var andra halvlek en kvart gammal. Efter det gick Häcken tillbaka till en mer defensiv spelstil och försvarade hem tre poäng. 

– Det är ju inte första halvlek som gör att vi vinner i alla fall, det kan man ju lugnt säga. Herregud, det var svagt. Vi fick ingen energi av varandra, inte av det som tränarna hade förberett i form av spelsystem, det var ingenting av det, säger Andreas Alm till Radiosporten, och fortsätter:

– Så vi skakade om och gjorde det vi har gjort på sistone, och då skapar vi faktiskt en del bra chanser, och också fina mål.

Kalmar FF–Häcken 1–2  (1–0)

1–0 Nils Fröling (40), 1–1 Paulinho (54), 1–2 Paulinho (61).Varningar, Kalmar FF: Papa Diouf, Johan Stenmark, Viktor Agardius.
Häcken: Juhani Ojala, Viktor Lundberg.
Domare: Glenn Nyberg, Borlänge.
Publik: 3 683