Kavanaugh: En grotesk cirkus

2:09 min

Dagen efter den dramatiska senatsutfrågningen med domaren Brett Kavanaugh och kvinnan som anklagar honom för sexövergrepp - är amerikanerna splittrade i frågan om vem som är mest trovärdig. Både Kavanaugh och psykologiprofessorn Christine Blasie Ford vittnade i går under ed och ord står mot ord.

– Han har haft så fina jobb, gått igenom en massa bakgrundskontroller, de här kvinnorna vill bara komma åt honom politiskt, säger Fay som står utan för senaten med en skylt där hon har skrivit: "Jag tror på Domaren".

Demonstrationstågen möts här på trottoaren och en bit bort står en kvinna från motståndarsidan med en skylt där hon har skrivit: "Jag tror på Christine".

– Jag flög över hela USA för att komma hit och protestera säger kvinnan som också heter Christine och som rest hit från Kanada.

Att Ford berättade först nu tycker hon inte är konstigt.

– Jag har själv varit med om ett sexuellt övergrepp och jag vet att man försöker förtränga det, säger Christine.

Utfrågningen som direktsändes i de flesta amerikanska tv-kanaler fortsätter att vara ett samtalsämne här i USA. Både Kavanaugh och Ford verkade orubbligt övertygade om sina versioner.

Ford säger att hon är hundraprocentigt säker på att det var Kavanaugh som förgrep sig på henne på en fest under skoltiden, något som Kavanaugh förnekar bestämt. 

– Jag har aldrig förgripit mig sexuellt på någon, sa Kavanaugh som också kallade de senaste veckorna för en grotesk cirkus.

I dag röstar senatens justitieutskott som ett första steg i godkännandet av honom inför omröstningen i hela senaten på tisdag. Då får vi se om någon av de republikanska senaterna ändrat ståndpunkt.

Om två av dem ändrar sig och tror på Ford innebär det slutet för Kavanaughs väg mot högsta domstolen, godkänns han tillträder han inom ett par veckor.