Malmö vill ha JVM i hockey igen

1:19 min

Sverige står snart som värd för junior-VM i ishockey igen. Men vilken stad blir arrangör? Svaret: Stockholm, Göteborg eller Malmö.

I maj stod det klart att Sverige kommer att arrangera junior-VM i ishockey 2021/22. Ansökningstiden för att få arrangemanget gick ut i förra veckan och någon av våra tre största städer kommer att få stå som värd.

– Junior-VM har vuxit och blivit väldigt stort, så vi har satt upp en hel del krav utifrån arenakapacitet, hotellmöjligheter och samarbete med den lokala hockeyn och en del andra krav också, säger Anders Larsson, som är ordförande i svenska ishockeyförbundet, och fortsätter:

– Jag gläds som ordförande att både Stockholm, Göteborg och Malmö har sträckt ut handen och sagt att vi är beredda och skulle vilja arrangera junior-VM.

Ett beslut om vilken stad som får uppgiften kommer kring årsskiftet.

– Vi i Svenska Ishockeyförbundets styrelse har utsett en "bid-grupp" som kommer att träffa de olika städerna som har visat intresse. De kommer att gå igenom förutsättningarna och på så sätt ge respektive stad som ansöker möjlighet att komma in med en slutlig ansökan och ett förslag på upplägg, säger Anders Larsson.

Senast Sverige arrangerade junior-VM var 2013-14. Då var Malmö arrangör.