Lars-Ánte Wasara: Jag hörde hur folk grät

2:52 min

En av motorerna på ett SAS-flygplan på väg från Kiruna till Stockholm började enligt vittnesuppgifter brinna i luften. Lars-Ánte Wasara vaknade av att planet skakade.

– Jag vaknade av att flyget började skaka och något small till. Jag hörde hur folk började gråta i flyget. Jag tänkte inte så mycket då, för jag visste inte vad som hade hänt förrän kaptenen sa att motorn gått sönder på vänster sida. På flyget visste jag inte att det hade börjat brinna och nu när jag vet, så känns det läskigt, berättar Lars-Ánte Wasara till Sameradion & SVT Sápmi.

Lars-Ánte Wasara säger att det tog tio minuter efter att han kände skakningen och hörde smällen tills planet nödlandade i Luleå.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio