Läraren Patrik och mamma kan stötta när Farouk ställer för höga krav på sig själv

3:49 min

Fast han har tränat jättemycket inför provet så kan elvaåriga Farouk få ont i magen av rädsla för att få alla fel. Då är det skönt när mamma och läraren säger att det inte är någon fara.

Farouk Hmaidan vill jättegärna ha alla rätt när det är prov eller glosförhör  i skolan men fast han har övat mycket så är han orolig för att det ska bli helt fel och då får han ont i magen av oro. Hans mamma brukar trösta och säga att det bara är ett prov och att det inte händer nåt om han får några fel och då känns det bättre.

Man kan säga att Farouks mamma är den som ger honom trygghet. Samma sak säger klasskamraten Cathiana Lusevikueno; det är mamma och pappa som stöttar och hjälper och ger trygghet. Men hur orolig är man då för att föräldrarna ska försvinna?

– När jag var liten var jag jätterädd att min mamma och pappa skulle dö, säger P4:s reporter. Därför hade jag en backup-plan där jag skulle bo hos min farbror Kalle och hans fru Lena om mina föräldrar dog. Har ni någon sådan backup-plan?
– Ja, nästan samma som du, säger Cathiana, jag har min morbror och min moster som jag kanske kunde bo hos, de är snälla.

En stund efter att intervjun är klar och vi har sagt hej då så kommer Farouk och Cathiana tillbaka för de har en viktig sak som de vill få med i intervjun. De vill berätta hur viktig deras lärare är för dem:

–  Patrik är snäll mot oss och han hjälper oss och vi kan säga till honom om det hänt nåt dumt i skolan som man inte vill berätta för mamma eller pappa, säger Farouk. 

– Då slipper man bära på det där tunga själv. Han är en trygghet, verkligen, säger Cathiana.