Riksdagledamoten Patrik Reslow (SD): Jag har inte gjort fel

1:53 min

Riksdagsledarmoten Patrick Reslow, som sitter på Värmlandsbänken för Sverigedemokraterna, har låtit anhöriga följa med på tjänsteresor och låtit riksdagen betala deras boende, rapporterar Aftonbladet.

– Jag välkomnar en rättslig prövning, säger Patrick Reslow (SD) till Ekot.

Det handlar bland annat om en juniorsvit i Göteborg i samband med bokmässan för drygt 7 800 kronor och en lägenhet i Gotland i samband med Almedalsveckan som sammanlagt kostade drygt 27 00 kronor.

Om ledamöterna tar med sig någon är de skyldiga att göra ett avdrag på 25 procent av boendekostnaden. Det har alltså Reslow inte gjort – något som kan vara brottsligt.

Patrick Reslow säger själv att anhöriga inte bott med honom på hotell eller i Almedalen, även om det kan framstår som det om man tittar på bokningen.

– I vissa fall, eller i nästa alla de här fallen, har jag bokat in hotellen i syfte att familjen ska åka med. Sen följde de inte med, men kvar i bokningen står det att det är tre personer som ska bo i rummet, men det är bara jag som bor där.

Uppfattar du att du gjort något fel när det gäller dina reseräkningar som riksdagsledamot?

– Nej, jag är klar över bestämmelserna. Är det så att man har någon som övernattar i rummen så ska man dra av 25 procent.

Och du har följt de reglerna?

– Ja, jag anser att jag har följt reglerna.

Patrick Reslow valdes in i riksdagen 2010 för Moderaterna. 2017 lämnade han partiet och gick över till Sverigedemokraterna. Patrick Reslow är inte från Värmland men sitter på Värmlandsbänken för Sverigedemokraterna.