Värmländsk man misstänkt för mordbrand i Dalarna häktas för grov skadegörelse

I dag häktades den man från Värmland som tidigare i veckan anhölls misstänkt för en mordbrand i Dalarna för grov skadegörelse.

Mora tingsrätt har i dag häktat den 37-årige man från Värmland som greps tidigare i veckan. Då misstänktes han ligga bakom en mordbrand i Västerdalarna samt flera stölder i Malung-Sälen, Vansbro och Torsby. 

Han häktades på fredagen för grov skadegörelse efter en husvagnsbrand i Äppelbo. Mannen är fortfarande delgiven misstanke för de andra bränderna.

 – Tingsrätten tyckte inte att rekvisiten för mordbrand uppfylldes och jag kan till viss del köpa tingsrättens resonemang där. Det viktigaste för min del var att han blev på sannolika skäl misstänkt för den gärningen, den branden som jag påstår att han har anlagt, säger åklagare Johan Knies till P4 Dalarna.
 
Mannen är skriven i Värmland och har tidigare dömts för flera fall av stöld och häleri, men inte tidigare för mordbrand. Totalt utreder polisen ett 35-tal bränder i Västerdalarna i somras. Åklagaren har fram till den 12 oktober på sig att väcka åtal.