Östersundshem

Avskedad vice vd backar från skadeståndskrav mot Östersundshem

2:02 min

Tidigare i somras avskedades Östersundshems vice vd Hans Carlsson från företaget. Facket krävde skadestånd, men backade sedan från sina krav.

Östersundshem hänvisade avskedet till det som kommit fram i deras egen internutredning. Det handlade bland annat om att den vice vd:n hade attesterat och godkänt saltade fakturor från byggföretaget PEAB, till en kostnad av närmare 11 miljoner kronor.

Efter det yrkade Akademikerförbundet SSR, att Carlsson skulle få skadestånd av Östersundshem. Men efter två förhandlingar drog facket tillbaka sina krav i början av september.

Christer Sundin, då tillförordnad vd för Östersundshem, tror att det berodde på de uppgifter som kom fram i slutet av sommaren. Det handlade om det konsultavtal som Hans Carlsson haft med företaget Pilgrimsta hus bygg, som fanns under samma period som som Östersundshem hade affärer med företaget.

– Jag tror nog man gjorde bedömningen att det här fallet gick inte att driva längre än vad man hade gjort och därför drog man tillbaks det hela, säger Christer Sundin. 

Chefsförhandlare Rolf Löfberg på fackförbundet Akademikerna, vill inte uttala sig närmare i en intervju, men menar att anledningen till att de drog tillbaka kraven var för att Hans Carlsson själv ville avsluta förhandlingarna.

P4 Jämtland har sökt Hans Carlsson, utan resultat.