Båt sjönk utanför Lysekil - Två personer hittade

6:22 min

Två personer har enligt Sjö- och flygräddningscentralen hittats vid vattenytan, men det utesluts inte att fler personer kan vara i nöd.

Vi har inte fått någon information om hur båten har sjunkit, hur stor den är eller hur många som det kan omfatta, berättar Ulrik Olsson, insatsledare vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Det pågår en intensiv räddningsinsats efter ett larm som kom in vid 17:20 och det man har sett är att två personer på vattenytan, ett antal enheter är ute. Tre räddningshelikoptrar bland annat. Detta berättar Marie Hallerfält, kommunkatör vid Sjöfartverket.

– Vi har skickat allt vi har och letar förutsättningslöst, säger Anders Lennholm, räddningsledare på Sjö-och flygräddningscentralen.

– Det kom in ett larm via ett mayday. Vi har inte exakta uppgifter på vad det kommer ifrån. Det är en försvunnen båt vad vi vet. Det jag vet är att man undsätter de här två personerna. Det har tagits in till land men jag kan inte bekräfta eller dementera om de är vid medvetande, fortsätter Marie Hallerfelt.

Polisens presstalesman Tommy Nyman bekräftar att polisens helikopter deltar i insatsen. Detta rapporterar GP.

– Vår helikopter deltar, i övrigt har jag inte mer information i nuläget än att två personer ska ha hittats i vattnet, säger Tommy Nyman.

Båten är försvunnen, personerna kom från en båt. Man försöker att lokalisera var båten befinner sig. Det kan vara fler personer, men just nu vet vi inte det, säger Marie Hallerfält, kommunkatör vid Sjöfartverket.

De har hittat en båt och lite olja som kommer upp. Dykarna hämtas upp med brandbåten för att kunna börja leta vid aktuell plats. Detta berättar Ulrik Olsson, insatsledare vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Båten är ungefär fem meter och vi fortsätter att leta efter fler personer tills vi får information som säger att det inte fanns fler på båten. Gissningsvis är de två upphittade personerna från närområdet baserat på båtens storlek. Vi letar just nu efter vittnen som kan berätta mer om vad som kan ha inträffat, säger polisens presstalesman, Tommy Nyman.

Polisen skriver på sin hemsida vid 20:00 att sjöräddningsinsatsen avbryts. Inga ytterligare personer anträffade än de två personer som hittats tidigare.