Växjö

Växjökock vidare till sista finaldagen av Årets kock

2:37 min

Kocken Martin Moses från Växjö var bäst i den första finaldagen av tävlingen Årets kock. Nu är han en av fyra som ska göra upp i den slutliga finalen på lördag.

Under fredagen genomfördes den första av två finaldagar i den årliga tävlingen Årets kock. Åtta finalister hade tagit sig till finalen, men nu återstår bara fyra som ska tävla under lördagen.

En av dem är Martin Moses som till vardags jobbar på SK Mat & Människor i Göteborg, men som kommer från Växjö.

– Det känns jättebra. Helt enligt planen ska jag säga. Det har varit en lång dag och mycket intryck och mycket olika moment, säger Martin Moses till P4 Kronoberg.

Fredagens final bestod av flera olika moment och när poängen summerades var Martin Moses den som fått högst totalpoäng. Men han menar att han kan betydligt bättre.

– Om jag ska vara helt ärlig så känner jag mig mest besviken på de grejerna som jag inte levererade på. Till exempel teoridelen där jag fick nio av 15, det är under all kritik, säger en självkritisk Martin Moses.

Under lördagens final ska två rätter presenteras, men vad rätterna ska bestå av och hur många den ska serveras till får kockarna reda på under lördagsmorgonen.

– Man får ha ett öppet sinne, bara gilla läget och laga god mat helt enkelt.