Rössö klart för kval till Elitettan

1:17 min

IK Rössö från Uddevalla är klart för kval till damernas näst högsta fotbollsserie, Elitettan. Detta efter fredagskvällens seger mot Gauthiod med 4-2 på Rimnersvallen.

Matchvinnare blev, som så många gånger förr, skyttedrottningen Irvina Bajramovic som gjorde tre av målen.

Rössö inledde matchen bäst men Gauthiod åt sig in i matchen och det stod 0-0 i halvlek, en första halvlek som var jämn men där det märktes att det var mycket nerv hos Rössö som inte spelade ut på samma sätt som laget brukar göra.

Efter halvlek släppte allt för Rössö och målskyttet inleddes av Irvina Bajramovic som tryckte upp bollen i närheten av krysset. Kvällens andra målskytt blev Jennifer Davidsson, som efter omställning på en hörna kom fri från halva plan innan hon snyggt rundade den utrusande Gauthiod-målvakten och slog in bollen i öppet mål. Rössö gick ifrån till en 3-0 ledning efter ett klassiskt Bajramovic-mål där målskytten löpte i djupled och avslutade kliniskt. 

Viss nerv uppstod när gästerna från Grästorp tilläts reducera lite väl enkelt och två gånger om dessutom på bara två minuter. Fem minuter senare fastställde Bajramovic slutresultatet till 4-2 efter ännu en djupledslöpning och ett snyggt avslut.

- Vi har legat i toppen i många år och äntligen betalar hårt slit av sig, det är en fantastisk känsla nu efter matchen, säger Irvina Bajramovic till P4 Väst.

Efter matchen firade laget ihop med sina supportrar och guldhattarna åkte givetvis på. Segern innebär att laget har vunnit serien. Härnäst väntar en kvalrunda på två matcher, som spelas först hemma och sedan på bortaplan. För motståndet väntar Brommapojkarna. Först då står det klart om IK Rössö Uddevalla spelar i Elitettan 2019 eller ej.