Vimmerby

Vimmerbykock utslagen ur Årets kock: "Det var tufft"

1:58 min

Kocken Jonas Alvin, med rötter i Vimmerby, var en av åtta finalister i tävlingen Årets kock. Men under fredagen tog resan slut när han inte kvalificerade sig för lördagens stora final.

Under fredagen tävlade åtta kockar i den första finaldagen av Årets kock. Tävlingsdagen pågick under flera timmar och bestod av en rad olika moment. När alla poängen sammanställts stod det klart att Jonas Alvin inte kvalificerat sig som en av de fyra finalisterna i lördagens tävling.

– Det kändes ändå ganska bra. Det är ganska hög nivå på de som är vidare. De har lite mer avancerad matlagning än det jag sysslar med till vardags. Det var tufft, säger Jonas Alvin till P4 Kalmar.

Alvin samlade sammanlagt ihop 205 poäng på alla momenten, vilket gjorde att han hamnade på sista plats av de åtta som deltog. För att knipa den sista finalplatsen hade han behövt 249 poäng.

I vilket moment var det som det brast för dig?

– Det var framförallt på rätterna. Jag fick inte så höga poäng på dem som jag borde ha för att ha en chans. Och det är där som poängen delas ut liksom.