Brott

Jämtlänning häktas misstänkt för människorov

1:03 min

En 20- årig man från Jämtland häktades under fredagen misstänkt för människorov och övergrepp i rättsak. Mannen greps under tisdagen när polisen gjorde ett tillslag i centrala Skellefteå.

Det var enligt medieuppgifter under tisdagsförmiddagen som polisen gjorde ett tillslag i centrala Skellefteå där tre män greps misstänkta för bland annat människorov. Ytterligare en man greps senare.

Under fredagen beslutade Skellefteå tingsrätt att tre av männen skulle häktas, alla tre på den högre misstankegraden men för varierande grad av inblandning. Den fjärde mannen har sedan tidigare släppts på fri fot enligt uppgifter i andra medier.

Människorovet handlar om att en yngre man ska ha förts iväg i en bil mot sin vilja. Det ska ha hänt under natten mot tisdag. 

En av männen häktades misstänkt för försök till människorov och två av männen häktades misstänkta för människorov, misshandel och övergrepp i rättssak.

I häktningsframställan framgår att de brott som de misstänks för inte föreskriver lindrigare straff än två års fängelse.